algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Nova York acollirà el mes de febrer una setmana de cultura catalana

La iniciativa de la Generalitat té suport del Govern illenc

Del 24 al 28 de febrer se celebrarà a la ciutat nord-americana de Nova York una setmana cultural catalana, organitzada per la Generalitat de Catalunya, que disposarà de la participació del Govern de les Illes Balears. Aquesta iniciativa s'emmarca dins el programa de projecció exterior que duen a terme els dos governs per tal d'exportar la cultura catalana a fora del seu àmbit lingüístic. Un dels protagonistes d'aquest intercanvi cultural serà el popular director i actor nord-americà Woody Allen, que apadrinarà la setmana catalana.

Entre alguns dels actes prevists s'inclouen una trobada d'editors nord-americans i catalans. La trobada coincideix amb la Setmana del Llibre en Català. Una de les intencions d'aquesta trobada és la de potenciar la traducció a l'anglès dels autors catalans i facilitar la seva entrada al mercat dels Estats Units. Entre les activitats culturals figuren un seguit de conferències sobre literatura, pronunciada per l'escriptor Baltasar Porcel, cinema, a càrrec de Ventura Pons o gastronomia, de la mà de Santi Santamaria.

D'altra banda i durant el transcurs d'aquesta setmana cultural també tindrà lloc una exposició, organitzada pel galerista Joan de Murga, que mostrarà l'obra plàstica de diferents creadors catalans, com Sergi Aguilar, Alfons Borrell, Josep Guinovart, Hernández Pijuan, Perejaume, Ràfols Casamada i Zush. L'abast de la col·laboració del Govern balear es concretarà avui en la trobada de Jordi Pujol amb Francesc Antich.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris