muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Les coves de Bellver queden al descobert

Després de 70 anys tancades, l'Ajuntament organitza unes jornades de portes obertes per visitar-les

92860

Es poden observar els murs que aguanten el castell de Bellver.

J. Morey.

Hi ha secrets que s'amaguen davall terra. Històries silencioses que han habitat durant segles dins les cavitats de les muntanyes. Des de fa més de 70 anys les coves de Bellver han estat tancades. Però ara podran ser vistes pel públic gràcies a les jornades de portes obertes que l'Ajuntament ha establert amb motiu de les festes de Sant Sebastià. Per això, la brigada municipal ha llevat la pols a aquestes cavitats i ha condicionat l'indret que fins ara era com una espècie de «traster» de Palma, on es guardava de tot (dipòsit de vehicles, objectes de desnonaments...).

Els dies 19, 20, 21, 26, 27 i 28 de gener, de les 9.00 fins a les 14.30 hores es podrà visitar aquesta cova amb grups de 25 persones dintre d'un programa de visites guiades amb recorregut de la cova inferior fins a la zona de la volta just davall del castell de Bellver. El batle de Palma, Joan Fageda, i el tinent de batle d'infraestructures i manteniment, José María Rodríguez, mostraren ahir aquestes coves. El condicionament que s'hi ha fet en aquesta primera fase és enllumenat d'emergència, llum en els interiors, senyalització del recorregut i cartells indicadors.

Les coves del Castell de Bellver estan formades per dues profundes cavitats. La cova superior és de mida menor, amb accessos des de l'exterior. La inferior és la més interessant i és la que ara s'obre al públic. A l'entrada de la cova hi ha les pedres del claustre del Carme. També es pot veure els murs que aguanten el castell. Així mateix una de les coses més destacables és una placa que està ubicada just davall de la cisterna i que marca el centre del castell. Aquesta és una primera fase de condicionament perquè posteriorment, segons explicà Rodríguez, es continuarà rehabilitant fins a poder ampliar les visites, ja que hi ha una altra sortida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris