muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

La torre de ses Puntes compleix 15 anys com a centre cultural de Manacor

L'entitat publicarà pròximament una memòria d'activitats des de la seva creació

63930

Imatge de l'aspecte actual que presenta la torre de ses Puntes després de la seva restauració.

La torre de ses Puntes de Manacor, un edifici restaurat que data del segle XIV, celebra enguany el seu quinzè aniversari com a centre expositiu i cultural. Malgrat ser una data assenyalada, l'entitat no té prevista cap activitat especial, a banda de la publicació, en un període de dos o tres mesos, d'una memòria de les activitats que s'han duit a terme des que fou creada el 1986.

Aquest recull, en paraules de Joan Carles Gomis, director de la torre de ses Puntes i crític d'art, «és un repàs als artistes, autors i exposicions que han passat per aquí, així com un resum de totes les activitats que han tingut lloc a la torre de ses Puntes. La memòria serà també una manera d'observar l'evolució de les arts plàstiques a la nostra Illa».

Gomis posa de manifest que «els inicis varen ser difícils, començàrem de zero i el capital més important que teníem era la il·lusió. Amb el temps, però, les coses han canviat». Actualment la torre de ses Puntes treballa amb col·laboració amb l'Ajuntament de Manacor, el Consell Insular i l'Obra Cultural i Social de Sa Nostra.

«No fou fins després de quatre anys que l'Ajuntament no es decidí a col·laborar amb nosaltres, posteriorment s'afegí el Consell i el darrer a arribar ha estat Sa Nostra. Aquest esquema de feina ha demostrat ser prou vàlid i és el que es du a terme en altres llocs, com a sa Quartera d'Inca», explica Gomis.

Pel director del centre, una de les fites més destacables aconseguides ha estat la creació del Projecte Llevant, «un projecte que consisteix a sistematitzar les col·laboracions entre els diferents municipis, no només de la nostra comarca, i que ajuda que l'art pugui arribar als pobles».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris