muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Ramon Canet: «És molt difícil per a mi definir les meves obres amb paraules»

El pintor ofereix una mostra de la seva darrera obra a la galeria Pilar Parra de Madrid

66200

Canet, a l'estudi, envoltat per les seves obres.

T. Monserrat.

El pintor mallorquí Ramon Canet presenta, el proper 23 de gener, una mostra de les seves darreres creacions a la galeria Pilar Parra de Madrid. La mateixa galeria amb la qual participarà pel febrer en l'edició del 2001 de la fira internacional Arco. L'artista exposa 24 obres «realitzades al llarg del 2000 i totes elles sense títol, perquè crec que en tota la meva vida com a pintor només n'he posat dos o tres cops. M'és molt difícil definir els meus quadres amb paraules».

Les obres, en paraules del mateix pintor, «no representen un canvi radical respecte al que he estat fent fins ara». De tota manera, Canet s'estima més no parlar d'evolució perquè «malgrat que hi ha una evolució natural en la meva pintura, em sembla estúpid parlar d'evolució. Els canvis que experimenta un artista jove o un que, com jo, fa anys que pinta, són molt diferents».

«Un pintor jove canvia i evoluciona de manera més radical i sobtada, en el meu cas tot és molt més subtil i pausat, però no per això deixa de ser present en la meva obra», continua explicant el pintor. Les obres presentades ara són, la majoria, de format mitjà o de gran format, sobre paper i sobre tela, i de les quals l'artista en destaca dues, «de gran mida i amb un predomini del color vermell i de les formes geomètriques».

Quant a la resta de peces, el pintor fa referència a quadres «en què predomina la gestualitat, sobretot en les obres sobre paper, i d'altres on predomina la geometria, malgrat haver-n'hi algunes en què es dóna una combinació dels dos elements». El catàleg que acompanya la mostra presenta una particularitat, «és el primer cop que en un catàleg que il·lustra una de les meves exposicions no apareix cap text escrit, simplement està format per la reproducció de tots els quadres que la integren».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris