algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Sant Sebastià comença amb un pregó d'homenatge a Alcover i a ritme de tambors i cornetes

L'any Alcover comença i amb ell les festes de Sant Sebastià. En complir-se el cent aniversari de l'emissió de la lletra de convit per part del mossèn, diverses institucions organitzen al llarg de tot l'any un seguit d'actes al voltant d'aquesta fita cultural. L'Ajuntament, sumant-se a aquestes celebracions, centra el pregó en el llegat i memòria d'aquest prohome de les lletres catalanes.

Es tracta de fer festa i per arribar al poble res millor que les rondalles recopilades pel mossèn. Sota el títol d'Odissea Alcover 2001 Estudi Zero Teatre donarà a les 11.00 hores a la plaça de Cort el sus de sortida a les festes de Sant Sebastià amb un pregó a l'estil antic. Les històries de En pere de sa vaca i Ea rondalla d'en Vit, en què s'integra l'ambient d'un antic mercat allà on es desenvolupa una proclama, serà l'entrepà entre el que es representarà el pregó d'enguany.

Cal esmentar que el pregó, contràriament a l'any anterior, es llegirà abans de la desfilada. Aquesta partirà de Cort a les 11.30 hores per seguir en direcció a la plaça Major i tindrà un colofó de festa a l'Olivar. La desfilada comptarà amb més grups que ja hi participaren la passada edició de les festes i, com a novedat, suposarà la primera desfilada del bestiari de Mallorca. Diversos animals d'imagineria popular illenca, tres d'ells nous, un porc negre, un voltor negre i el corb amb dos caps de Sant Joan, s'afegeixen a la desfilada, que també comptarà amb dos animalots catalans, la Mulassa de Vilanova i la Geltrú i el Drac de Valls.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris