algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Aconsegueixen la primera mona modificada a través de la genètica

S'obren portes per combatre malalties com el càncer o la sida

Científics nord-americans han aconseguit «trencar una barrera» de la investigació gràcies a l'obtenció de la primera mona genèticament modificada, fet que permetrà crear nous models per combatre malalties com el càncer o la sida. ANDi, que s'anomena així per un joc de paraules amb les inicials en anglès de l'ADN, és un petit mico que nasqué el 2 d'octubre passat i s'ha convertit en el primer animal genèticament modificat en l'ordre dels primats, al qual també pertany l'ésser humà.

La notícia ha estat rebuda com un gran avanç de la ciència, però també s'espera que provoqui crítiques nombroses, per allò que podria suposar dins l'àmbit de modificació genètica de l'ésser humà. L'animal du al seu ADN un nou gen que posseeix una fluorescència que permet rastrejar la distribució en l'estructura genètica de l'animal. Encara que el d'ANDi és simplement un gen «marcador», altres animals que podrien modificar-se genèticament en el futur durien gens associats amb malalties específiques, amb el fi de permetre l'experimentació sobre malalties.

El càncer, la fibrosi quística, l'Alzheimer, els defectes de naixement, les malalties coronàries o la sida, entre altres mals, són alguns dels problemes mèdics que els científics esperen poder investigar amb aquest tipus d'animals. Fins ara només s'havien aconseguit modificacions genètiques en rosegadors o en animals destinats a millorar les races ramaderes, però ANDi és el primer primat no humà amb una diferència introduïda en una càrrega genètica. Els científics del Centre d'Investigacions d'Oregon han utilitzat una tècnica desenvolupada amb vaques per a la modificació de la mona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris