muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Els pollencins comencen Sant Antoni tallant el pi de Ternelles

Enguany va ser necessari tallar dos arbres perquè un era massa tort

La celebració de Sant Antoni es va obrir ahir a Pollença amb la tradicional tala del pi de Ternelles. Amb aquesta finalitat, una trentena de pollencins anaren ahir a la possessió per preparar el tronc que el proper dimecres es posarà a la plaça del poble per ser escalat i tocar el gall que es penja al seu cap.

L'excursió d'enguany va ser, emperò, ben curiosa ja que enlloc d'un pi fou necessari tallar-ne dos. I és que quan es va tombar el primer exemplar i es començà a netejar de branques es va advertir que era ben tort i que no serviria per a la festa. Per aquest motiu es decidí cercar un segon arbre. El regidor de Medi Ambient, Gabriel Cerdà, va ser l'encarregat de triar l'exemplar definitiu i per això no es va estar de cercar i recercar fent pujar tota l'expedició més de dos quilòmetres muntanya amunt fins a veure'n un d'apropiat i que va fer ni més ni manco que 21 metres.

Aquesta anècdota fou el més comentat al tradicional dinar d'arròs brut que se serví en haver acabat la tasca. Això sí, ningú no va saber qui havia triat el primer pi. La batlessa, Francisca Ramon, i alguns dels majors que eren a Ternelles explicaren que no s'havien tallat dos pins des de fa més de deu anys. Aquella vegada emperò fou per motius ben diferents. I és que, a causa de la nevada caiguda aquell any el batle prohibí fer la baixada del pi i en protesta els jovençans enlloc d'un arbre en baixaren dos fins al poble.

De tota manera es fa comptes aprofitar la fusta dels dos arbres que servirà per elaborar les espases que s'empraran a la festa dels Moros i Cristians. De fet enguany hi haurà més espases que mai i si sobra llenya sempre es podrà usar per als foguerons. El proper divendres els habitants del Moll també tallaran el seu pi per celebrar la festa tot i que aquesta vegada ho faran a Formentor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris