algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

S'acosta Sant Sebastià més renouer que mai

Les festes patronals de Palma incorporen a la revetla la plaça de l'Olivar, que acollirà rock en català

85736

Fageda i Feliu presentaren el programa de les festes.

J. Morey.

Palma es prepara un any més per viure i celebrar les seves festes patronals i el batle, Joan Fageda, acompanyat per la tinent de batle de Cultura, Carme Feliu, dugueren a terme ahir la presentació del programa de festes Sant Sebastià 2001, que es desenvoluparà entre els dies 13 i 28 de gener, amb un pressupost de 100 milions de pessetes.

Joan Fageda anuncià que «les festes tornaran a estar al carrer i a l'abast de tothom. El programa que avui presentam és el resultat d'un treball iniciat ja fa mesos per poder presentar als nostres ciutadans una oferta a cavall entre el que és lúdic i el que és cultural, que cristal·litza en el repte d'intentar satisfer al màxim les expectatives, els gusts i les demandes de tothom».

Per la seva banda, Carme Feliu afirmà que «la programació d'enguany és molt diversa i contempla un ampli ventall d'activitats». En concret, en aquests desset dies de programació es podrà gaudir d'actuacions musicals, teatre, poesia, dansa, cinema, esport, poesia, exposicions i foguerons, la qual cosa suposa més de 100 activitats diferents i més de 300 actuacions.

En aquesta edició, els encarregats de donar el sus i llegir el pregó aquest dissabte seran els membres de la companyia Estudi Zero Teatre, amb l'escenificació de l'obra Odissea Alcover 2001. Acte seguit es produirà la Desfilada del Pregó pels principals carrers del centre de Palma, que sortint de Cort arribarà fins a la plaça de l'Olivar.

Com a principals novetats de les festes d'enguany, cal destacar l'ampliació de l'oferta musical, ja que la plaça de l'Olivar serà l'escenari dels concerts de rock català el dia de la revetla "que com cada any serà el dia 19", la I Mostra Ciutat de Palma d'Estàtues Humanes o la Trobada del Bestiari Festiu de Mallorca. També es potenciarà el correfoc amb una ampliació de les colles i animals participants i del seu recorregut.

La música serà, com sempre, un dels plats forts de les festes, i seran 50 les actuacions musicals de diversa tipologia programades, de les quals 21 pertanyen a la revetla i entre les quals destaquen les dels grups The Christians, Gossos, Antònia Font, Maita Vende Cá, El Consorcio o Teenage Fanclub.

A més també se celebrarà el 6è Festival Youthing de música alternativa (dies 12 i 13); un concert acústic a càrrec de Joan Bibiloni, Tolo Servera i Toni Cuenca; el concert dels «40 principals» amb l'actuació estelar d'OBK; dos concerts de presentació del recopilatori The Bam Balam Explosion Vol.VII amb l'actuació de 12 conjunts de música pop, i un concert flamenc el dia 20 amb José el Francés com a principal reclam.

Els amants de la música clàssica també es podran regalar les oïdes amb els concerts de l'Orquestra de Cambra d'Israel, el de la Simfònica de les Balears, passant pel VI Festival de Música Clàssica d'Hivern.

Els distints teatres de Palma també acolliran diversos espectacles durant les festes. Al Teatre Municipal es podrà presenciar l'obra Sopa de ràdio, l'espectacle infantil A Quatre Mans i els contes musicats Liliana i El carnaval dels animals. El cafè Teatre Sans acollirà la Família Sans i el Teatre del Mar, l'obra Follow me.

També el cinema té el seu espai en la programació amb la IV Mostra de Cinema i Vídeo i amb el II Certamen de Guions de Curtmetratges. Finalment, també s'han programat tot tipus d'activitats esportives i d'animació al carrer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris