algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Breus

• ART

Nova sala d'art a Palma Una nova sala d'art ve a afegir-se a l'oferta artística de la ciutat a través de Chacártegui Cicerol, al passatge Juan XXIII. La nova sala neix amb la intenció d'arribar a ser «un espai diferent on estiguin exposats de forma permanent i col·lectiva quadres i escultures molt seleccionats de diversos artistes, així com algunes obres d'artesania d'alta qualitat amb l'objectiu de fer de la sala un conjunt més acollidor i atractiu», segons posa de manifest Jorge Chacártegui Cicerol, responsable del nou espai. Chacártegui no descarta que en un futur es puguin dur a terme exposicions individuals i temàtiques. DdB.

Pintura andalusa del segle XX Amb motiu del centenari del naixement del pintor cordovès Rafael Botí, la Fundació Carlos de Amberes exposa, des d'ahir, una mostra que recull les trajectòries de tres dels pintors andalusos més importants del segle XX, Julio Romero de Torres, Daniel Velázquez i el mateix Botí. Aquests tres pintors, dos d'ells cordovesos (Romero de Torres i Botí) i el tercer, Vázquez Díaz, de Huelva són de diferents edats i estils, però coincidiren en el fet de mostrar la seva visió de la vida quotidiana andalusa amb les avatguardes de principi de segle.EFE.

Botero, convidat especial a Mèxic L'artista colombià Fernando Botero participarà al 17è Festival del Centre Històric de la capital mexicana, que se celebra el proper mes de març, amb una selecció d'obres que commemoren els seus 50 anys de treball. Botero, de 68 anys, aportarà a l'exposició que s'exhibirà a l'antic col·legi de San Ildefonso onze olis d'una sèrie de 25 obres inspirades en la violència del seu país. La retrospectiva està formada, en total, per 85 olis, 35 dibuixos i 16 escultures realitzades entre el 1949 i el 2000.AGÈNCIES.

• LITERATURA

L'alfabet espanyol El director de la Reial Acadèmia Espanyola i catedràtic de Llengua de la Universitat de Salamanca, Víctor García de la Concha ha coordinat un llibre en el qual els acadèmics de la llengua escriuen sobre l'alfabet espanyol. Al pie de la letra. Geografia fantàstica del alfabeto espanyol és una aproximació lliure dels acadèmics a cada lletra, sobre la qual desenvolupen històries i anècdotes. El llibre serà presentat a Madrid la setmana que ve, és un projecte en el qual ha col·laborat tots els membres de la Reial Acadèmia. EFE.

• PATRIMONI

Hondarribia declarat Bé Cultural El govern basc aprovà ahir la declaració del centre històric emmurallat de la localitat guipuscoana d'Hondarribia com a conjunt monumental amb la categoria de Bé Cultural. L'àrea protegida inclou les murades d'Hondarribia i la seva zona d'influència, el centre urbà i els edificis i àrees incloses dins ell. El centre històric d'Hondarribia és de gran importància des del punt de vista arquitèctonic i històric a causa que la seva situació estratègica derivà en la construcció de sistemes defensius i murades, a l'interior de les quals es creà el centre urbà de la ciutat. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris