algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Algaida recupera la tradició de l'«Adoració dels reis» de Llorenç Moyà

Fa 26 anys, l'agrupació teatral Castellitx representava al Teatre Parroquial d'Algaida l'Adoració dels tres reis d'Orient, de Llorenç Moyà. Els que actuaren llavors avui tornaran a pujar a l'escenari amb la mateixa representació i al mateix lloc, convertit ara en el Casal Pere Capellà. Així ho va contar a Diari de Balears Joan Ferragut, un dels actors promotors de la iniciativa. La lectura dramatitzada serà a les 18 hores.

«La idea va sorgir la nit de Nadal, en què estàvem reunits alguns dels que férem l'obra i n'agafàrem el text i en férem una lectura. Una senyora del poble ens va comentar que per què no ho tornàvem a fer i ens vàrem posar en contacte Pere Fullana "un dels altres actors" i jo amb tots els qui fa 26 anys feren els personatges, encara que alguns ja no hi són», comentava Ferragut.

Aquesta ha estat una feina difícil però que realment ha valgut la pena, perquè tenen intenció de continuar endavant. Enguany només faran una lectura dramatitzada i ja de cara a l'any que ve tendria lloc la representació. «Es curiós, però malgrat el temps que ha passat la gent es recordava dels seus papers. L'escenari estarà a les fosques i els personatges estaran asseguts al pati de butaques i a mesura que hagin d'intervenir pujaran sobre l'escenari. És com simbolitzar el retorn, la reincorporació a l'escena», explicava Ferragut.

Per l'actor la diferència entre ahir i avui és que «abans érem molt més joves i ho fèiem amb ganes de divertir-nos i de fer alguna cosa pel poble. Tampoc no necessitàvem ulleres per llegir. Avui ho feim amb una mica de nostàlgia».

Els vestits que lluïren fa 26 anys els confeccionava la gent del poble i llavors aquests s'empraven en les cavalcades de Reis. D'aquests ja no en queda cap, però les il·lusions estan totalment renovades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris