nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Ñaco Fabré i Nieves Galiot donen les seves obres a Metges del Món

Els treballs gràfics foren realitzats als tallers de la Fundació Miró

102896

Galiot i Fabré al costat de les obres cedides a l'ONG.

T. Monserrat.

Ñaco Fabré i Nieves Galiot, guardonats amb una menció d'honor en les beques Pilar Juncosa 1999, han cedit les obres realitzades com a fruit d'aquest guardó al fons d'art de l'ONG Metges del Món. El fons va néixer el 1999 gràcies a un acord entre aquesta organització i la Fundació Pilar i Joan Miró. El projecte consisteix en la creació d'un fons d'obra gràfica que diferents artistes relacionats amb la Fundació han cedit desinteressadament.

Des d'aquesta ONG Teresa Bestard, coordinadora a les Balears, ha volgut agrair la solidaritat dels artistes, posant de manifest que «en aquest projecte la solidaritat es troba en el gest que fa l'artista donant la seva obra, més enllà del que aquesta representa». Joan Oliver, un dels directors dels tallers, explica que «d'aquestes obres gràfiques se'n fan 30 exemplars. Normalment la meitat és per a la Fundació i l'altra per a l'artista, a banda dels que no es comercialitzen. En aquest cas la Fundació cedeix la seva part». Oliver explica que s'ha escollit obra gràfica «perquè tractant-se de material seriat pot tenir una major difusió».

Aquestes obres, de les quals posen 28 exemplars a la venda i altres dos romanen al fons per a futures exposicions, es poden adquirir a la seu de Metges del Món (Avinguda Comte Sallent 16), per un preu aproximat de 25.000 pessetes. Els doblers recollits de la venda de les obres aniran destinats a finançar els projectes que l'organització té en marxa.

Per la seva banda els dos artistes, que sumen el seu material a les cinc obres de Dolors Sampol, Horaci Sepere, Natasha Zupan, Pep Llambies i Joan Sastre, que formen la carpeta, se senten «satisfets pel resultat del seu treball» i destaquen «la importància de poder col·laborar en aquest projecte», segons Galiot.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris