cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• EXPOSICIÓ

Obres mestres damunt paper La Fundació Juan March presentarà entre el 19 de gener i el 22 d'abril l'exposició De Caspar Friedrich a Picasso. Obres mestres damunt paper del Museu Von der Heydt, de Wuppertal. La mostra està formada per 68 obres de les principals figures de l'avantguarda històrica. L'exposició està formada per 68 obres, entre aquarel·les, dibuixos i gravats, realitzats entre 1810 i 1951 per 32 destacats mestres de l'avantguarda històrica europea, com Cézanne, Chagall, Degas, Dalí, Van Gogh, Kandinsky, Klee, Klimt, Monet, Picasso i Toulouse-Lautrec, entre d'altres, pertanyents al fons del museu Von der Heydt. EP.

• LINGÚÍSTICA

Origen del castellà L'historiador Nicolás Dulanto considera que l'origen de la llengua castellana escrita es troba a Valpuesta, una petita localitat burgalesa situada al nord de la província, al municipi de Berberana, al límit amb Àlaba. Dulanto ha publicat les seves conclusions sobre el tema al darrer volum de la sèrie Estudios Mirandeses que edita la Fundación Cultural Profesor Cantera Burgos, de Miranda de Ebro. El llibre porta per títol Valpuesta. 804-2000. 1.200 años de historia. El llibre està dedicat de forma monogràfica a la història del poble i el monestir de Valpuesta.EFE.

• PATRIMONI

Premis Archival La Fundació Wintherthur, l'associació Hispania Nostra, el dissenyador Francis Montesinos, el Comitè Nacional Espanyol d'ICOMOS (Consejo Internacional de Monumentos i Sitios) i el programa de TVE Un país en la mochilla, presentat per José Antonio Labordeta han estat guardonats amb els premis Archival-España 2000. L'entitat privada de caràcter ciutadà es dedica a la promoció dels processos de rehabilitació dels centres històrics i, en general, a la conservació del patrimoni cultural. Els premis es lliuraran el proper 24 de gener durant un acte que tindrà lloc a la casa valenciana de Madrid.EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris