cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El Govern grava un CD amb els principals grups i autors de les Illes per presentar-lo al Midem

86946

Sexy Sadie inclou en el disc «Someone like you».

El Govern de les Illes participarà per primer cop amb un expositor propi a la propera edició de la fira discogràfica del Midem de Cannes. La iniciativa, impulsada des de la Direcció General de Cultura, és una nova proposta per projectar a l'exterior els productes culturals illencs a fi de donar-los a conèixer o incrementar-ne la difusió.

El Midem, la principal fira discogràfica europea, està previst que concentri entre els propers dies 21 i 25 de gener al voltant de 4.500 companyies discogràfiques i uns 12.000 participants en un esdeveniment que des del Govern es considera clau per mostrar la música illenca.

Amb aquest pressupòsit, la Direcció General ha enregistrat un doble disc compacte en què les diferents discogràfiques de les Illes han aportat composicions d'alguns dels principals grups musicals. En total són una dotzena les empreses editores de discs que participen a aquest compacte, que es presentarà amb el títol genèric de Música de les Illes Balears.

El treball es distribueix per gèneres músicals. Així, hi ha un apartat per a cançó de cantautor, pop, rock i jazz, blues, i música clàssica contemporània, entre d'altres tendències. A la secció de cantautor els representants seran Joan Bibiloni, amb L'oceà; Damià Timoner, amb Estrella del Nord; Guillem Sansó, amb Saps, i Géminis, amb Illenc.

Pel que fa a pop-rock i jazz, el grup Sexy Sadie encapçala la llista amb Someone like you, i els segueixen Satellites, amb Its a Joy, i la Búsqueda, amb Le pain Amer. Antònia Font, Masa Sonora i Neo Tokyo clouen aquest apartat amb Viure sense tu, Lumumba i NT.Y., respectivament.

En l'apartat de jazz, blues i altres destaca la música de Tolo Servera i Israel Sandoval; els Blues Devils, amb Nightlife; Espirals d'Embulls hi aporta el tema No tot és desar somnis; Conxa Buika i Jacob Sureda intervenen amb Mestizüo; Bag presenta Music from the oder side; la gabellina Marisa Rojas, Som; i Glycerine, St. Andrew's Hall.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris