Descobreixen al Perú una rica tomba d'un sacerdot que té més de tres mil anys

Un grup d'arqueòlegs italians i peruans han descobert la tomba d'un sacerdot de la civilització peruana dels Huancapampas, que es va desenvolupar a la serra del departament de Piura, uns mil quilòmetres al nord de Lima.

La tomba fou localitzada pels experts dirigits per l'italià Mario Folia en el puig Saquir, on també es varen trobar dues fosses amb ofrenes i sacrificis humans, així com un temple subterrani.

La tomba descoberta pertany a un sacerdot que morí quan tenia uns trenta anys i que va ser sepultat amb un altre home major que ell, les restes del qual varen ser enterrades a un costat del recinte fúnebre, com un vigilant.

A la tomba del sacerdot s'hi trobà una «nariguera» d'or, anells de coure i una corona de coure daurat que té gravades imatges d'un jàguar del qual cauen unes llàgrimes en forma de serps. A les altres dues fosses es varen trobar els cossos de dues dones joves sacrificades que tenien joies de plata, així com conxes i polseres fetes amb pedretes de colors.

Les ossades de les dones estaven mesclades amb ossos de llames que corresponen aparentment a un banquet fúnebre que es va realitzar abans de l'enterrament, segons afirmaren els experts. El temple subterrani, construït amb pedres i argila negra, té forma de corredor, amida vuit metres de llarg i té una escala de quatre metres. Els treballs en aquest indret duren des de fa set anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris