algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Més de 65 artistes i galeristes balears han sortit a l'exterior durant el 2000

Segons les dades de la Conselleria de Cultura més de 30 ciutats han estat visitades

102046

La sèrie «Trajectòries» anà a Andorra i aviat visitarà València.

A falta de dos dies per al començament de l'any nou la Conselleria de Cultura fa balanç d'un dels seus projectes per a aquest 2000 que ja s'acaba: la projecció exterior de les arts plàstiques balears. Segons les dades presentades, amb més de 30 ciutats visitades, més de 65 artistes i galeristes exportats i amb una inversió de 30 milions de pessetes, tant el Consell com els artistes participants es troben satisfets amb el resultat.

La Direcció General de Cultura divideix en diferents apartats els ajuts distribuïts per a la projecció exterior. El primer fa referència als ajuts a les galeries per assistir a les fires nacionals i internacional; el segon als aportats als artistes per a la realització d'exposicions; el tercer als subministrats per a la comunicació entre illes i el darrer a altres iniciatives per a la projecció exterior de les arts plàstiques.

El director general de Cultura, Pere Muñoz, afirma que «les nostres ajudes van destinades a fomentar la dinàmica del sector. Nosaltres només feim una part de la feina, els artistes i els galeristes tenen els contactes, i en molts casos nosaltres col·laboram en les despeses extres que suposa la insularitat, o en l'elaboració de catàlegs».

D'aquestes activitats destaquen la participació a ARCO i altres fires internacionals com Art Chicago, Art Miami, Artexpo o Artissima entre altres, i els projectes d'intercanvi amb Andorra (Trajectòries) o la participació a la biennal de l'Havana amb Diàleg entre Illes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris