algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Neixen a Singapur els primers bessons del món concebuts amb òvuls i esperma congelats

Un equip mèdic de Singapur ha aconseguit per primera vegada en el món el naixement d'uns bessons concebuts amb òvuls i esperma congelats, segons informava la premsa local. Segons el rotatiu The Straits Times, els bessons varen néixer fa alguns mesos en un part per cesàrea i de moment es desconeix el sexe dels infants i la identitat dels pares.

A causa que el pare no produïa esperma en ejacular, l'equip del Thomson Medical Center es va veure obligat a extraure'l dels testicles i congelar-lo fins que els òvuls de la seva esposa estiguessin preparats. La dona, amb ovaris poliquístics, només podia ovular quan li fossin administrats medicaments, després de la qual cosa li varen extreure òvuls per injectar els esparmatozous en alguns d'ells i congelar la resta.

Després dels primers intents fallits, els metges decidiren emprar tant esperma com òvuls congelats i finalment varen obtenir embrions viables. Segons el director de medicina reproductiva en el KK Hospital Femení i Infantil, Noel Leong, «els òvuls són molt difícils de congelar perquè evolucionen contínuament». «El material genètic és molt sensible a la congelació i resulta danyat molt fàcilment», afirmà Leong.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris