muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Rogoff enregistra per primer cop en la història els «Concerts per a piano» per a quintet de Chopin

72120

Rogoff en el decurs de la presentació.

S.A.

El pianista Ilan Rogoff presentà ahir a Palma el primer enregistrament pofessional conegut de la versió original dels Concerts per a piano per a piano i quintet de cordes de Frederic Chopin. L'enregistrament es féu a finals de l'any passat a Viena amb motiu d'una sèrie d'actes dedicats a la memòria de Chopin i, a més de Rogoff, hi prenen part destacats solistes de l'Orquestra de Cambra de Viena.

«Els Concerts per a piano, per ser interpretats per una gran orquestra són prou coneguts però, aquesta peça per a quintet de cordes no ho és. Se sabia de la seva existència perquè Chopin quan tenia 28 anys la interpretà per als seus pares, però la partitura original s'havia perdut, encara ara no se sap on és». Rogoff ha duit endavant l'enregistrament amb un còpia validada localitzada a Polònia de la partitura original.

El pianista, que estigué establert durant cinc anys a Valldemossa, és un gran coneixedor de l'obra de Chopin i posà en relleu la validesa d'aquesta versió, entre altres aspectes, davant el fet que «la partitura per als instruments de quintet de corda es correspon amb la de gran orquestra. Les variacions són mínimes i la part del piano és idèntica».

Rogoff també féu referència al fet que Chopin «no tenia un concepte simfònic clar... la música orquestral no li interessava, el seu repte era desenvolupar idees amb el seu piano. Era un compositor intimista, que atorgava a les seves obres una espontaneïtat immensa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris