nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

La Conselleria de Cultura convocarà un concurs per a la restauració de la Llonja

El projecte, que s'ha vist endarrerit, començarà a prendre forma a principi del 2001

72822

L'exposició sobre l'Orde de Malta tingué lloc el mes d'octubre.

L'exposició que s'exhibeix a la Llonja serà la darrera abans que comencin les obres de restauració i rehabilitació de l'edifici gòtic, un dels més emblemàtics de Palma. Així ho confirmà a Diari de Balears el director general de Cultura, Pere Muñoz, explicant que a començament de l'any que ve s'obrirà un concurs pel tal d'adjudicar el projecte.

Les obres de restauració de l'edifici gòtic estaven previstes, en principi, per a finals de l'any 2000 "just després de l'estiu s'havia de tancar l'edifici al públic", però una sèrie de canvis i desacords entre el Ministeri i la Conselleria de Cultura han fet que s'endarrerís el projecte fins al començament de l'any vinent. La restauració de la Llonja serà finançada pel Ministeri i la Conselleria de Cultura, que aportarà un cincuanta per cent del pressupost total, que suma uns 300 milions de pessetes.

A hores d'ara el projecte es troba encara en fase de preparació. Fins aquest moment s'ha realitzat un voluminós estudi complet de tractament, que inclou l'estat de l'edifici, tant l'interior com l'exterior, la zona on aquest s'ubica i quines són les condicions posteriors ideals per al manteniment de la Llonja. El projecte inclou una neteja i l'habilitació prèvies a la reforma, que es realitzaran amb diverses tècniques, com ara aigua, làser i pols. La reforma posterior inclourà la teulada i la façana, a més de diversos aspectes de l'interior de l'edifici, com ara els grafits.

El concurs per a l'adjudicació de les tasques de reforma es convocarà tan aviat com el projecte estigui finalment acabat, malgrat que el període de l'exposició de Narcís Puget i Riquer i Narcís Puget i Viñas no s'hagi exhaurit, tal com explica Muñoz. Quant a la durada de la reforma, s'està considerant la possibilitat de dividir el projecte en dues fases, o mantenir-ne una de sola. En aquest cas les obres es perllongarien durant dos anys, en el cas contrari la durada augmenta però el temps entre fases es podrà aprofitar per dur a terme algunes activitats a l'edifici.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris