bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• HISTÒRIA

Llegat L'historiador i exsenador Josep Benet i Morell i la seva dona, Florència Ventura i Monteys, han arribat a un acord amb la Conselleria de Cultura per transmetre a la Generalitat el seu fons bibliogràfic i documental i la producció intel·lectual de Benet. En compensació, la Conselleria li atorgarà una renda vitalícia. L'acord l'aprovà el Consell Executiu a proposta del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana.EP.

• ART

Art contemporani La ciutat de Valladolid pretén erigir-se l'any que ve en un referent internacional de l'art amb l'obertura d'un museu que acollirà les 800 obres que integren la Col·lecció d'Art Contemporani, cedides per l'associació amb el mateix nom, per a un període de cinc anys. Així ho anuncià ahir el batle de la ciutat, Javier León de la Riva, durant la firma constitutiva de la Fundació Patio Herreriano de Arte Contemporáneo Español de Valladolid», encarregada de promocionar i difondre l'art espanyol a través de l'esmentada col·lecció.EFE.

• LITERATURA

Polèmica L'escriptor xilè Jorge Edwards rompé ahir el seu silenci i respongué als atacs de l'espanyol Francisco Umbral, que el qualificà de «pinochetà» quan el 1999 va obtenir el premi Cervantes de les Lletres. Umbral, que llavors en fou finalista i enguany ha guanyat el guardó, insití en els seus atacs a Edwards, que com a jurat del premi no el va votar. Edwards afirmà que Umbral «estava molest amb mi des que vaig guanyar el premi».AGÈNCIES.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris