algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

L'editorial Cruïlla celebra amb un llibre l'aniversari de Perucho

L'editorial Cruïlla presentà, el mes de novembre, el llibre Nani i els itineraris de la zoologia fantàstica amb motiu de la celebració del 80è aniversari de Joan Perucho. Aquí Perucho descriu l'extraordinari viatge d'el Nani (Manuel Valls) per la geografia catalana. El llibre, dedicat al seu protagonista, compta amb les il·lustracions d'Arnal Ballester.

Al llarg del seu viatge el Nani es retroba amb el món fantàstic, combinació de ficció, paisatges quotidians i erudició, constant en l'obra d'aquest autor. Joan Perucho, nascut a Barcelona el 1920, s'inicià en el món de la literatura a través de la poesia el 1947 amb Sota les aigües, gènere que ha seguit conreant fins el 1999, data en què aparegué el seu darrer poemari, Els morts.

Pel que fa a la narrativa, Perucho ha escrit sobre temes diversos i ha conreat també la ficció, la qual ha dotat d'un estil molt proper a Borges i Cunqueiro, en què elements reals i fantàstics es barregen donant lloc a una atmosfera especial. Al llarg de la seva trajectòria literària, Perucho ha rebut premis tan importants com el Ramon Llull, el Nacional de la Crítica o el Nacional de les Lletres catalanes, entre altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris