nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Poesia i poetes a l'abast dels escolars amb la col·lecció «Poemes essencials»

L'activitat «Paraula de poeta» forma part del programa «2001 l'Odissea de llegir»

«Paraula de poeta» és una de les activitats del programa que impulsa la Conselleria d'Educació i Cultura «2001, l'Odissea de llegir», que es materialitza en una col·lecció de llibrets Poemes essencials. «2001 l'Odissea de llegir» és el programa d'activitats literàries adreçat als escolars, que abraça la totalitat del pla educatiu i que es desglosa en diferents experiències entre les quals s'inclou aquesta.

Noms com el d'Antoni Nadal, Antoni Vidal Ferrando, Josep Marí, Miquel Cardell, Ponç Pons o Bartomeu Fiol (col·laborador habitual de Diari de Balears, entre altres, formen part de la col·lecció, que ja ha arribat al desè volum. L'objectiu principal del programa «Paraula de poeta» és el de «desmitificar la poesia, que aquest gènere deixi de ser considerat com un gènere difícil. La manera de fer-ho és posant-la a l'abast dels estudiants», segons explica el conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons. Els llibrets, de petit format, contenen a manera de petita introducció un pròleg de l'autor en què aquest ens dóna la seva visió de la poesia. La part essencial dels volums la constitueix una selecció dels deu o dotze «poemes essencials», una síntesi poètica de la seva obra elaborada pels poetes.

Però «Paraula de poeta» no és només una col·lecció de llibres. Com a activitat que és implica la participació activa dels poetes, la qual cosa es posa de manifest en el fet que els mateixos creadors, sempre que sigui possible, són els qui presenten, llegeixen i comenten els seus llibres a les escoles. Amb aquesta expèriencia es vol potenciar la connexió entre escriptors i lectors per enriquir culturalment uns i altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris