algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Els aliments nadalencs són els que més casos d'al·lèrgies provoquen

Els aliments característics de l'època nadalenca com el marisc, el peix o els fruits secs són els que provoquen més casos d'al·lèrgia al llarg de tot l'any, segons informà ahir la Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC).

La presidenta d'aquesta societat científica, Consuelo Martínez, assenyala que s'ha d'anar molt alerta, en especial, amb els fruits secs i fruites, ja que molts dolços nadalencs com els torrons o el massapà tenen aquests ingredents, «per la qual cosa, abans de menjar-los, s'han de llegir atentament les etiquetes». D'altra banda, recorda a les persones que demostren sensibilitat cap el làtex que aquest producte té una reactivitat creuada amb diversos aliments propis d'aquestes dates, com les castanyes, el kiwi o el plàtan.

Una altra de les al·lèrgies més freqüents del Nadal, apunten, són les ocasionades per bijuteria i cosmètics. Així, pel que fa a l'al·lèrgia als metalls, el níquel és el que major nombre d'afectats ocasiona, sobretot entre les dones. Així mateix, el làtex, un dels materials utilitzats en la fabricació de joguines, pot causar reacció al·lèrgica, no només per contacte, sinó també pel fet d'haver menjat aliments que hagin estat manipulats per guants d'aquest material. El que convé és anar amb molta precaució i bons aliments.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris