algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Rússia perd la comunicació per ràdio amb la Mir durant 24 hores

La pèrdua de contacte amb l'estació orbital provocà molts de nervis

La comunicació per ràdio amb l'estació orbital Mir es va poder restablir amb normalitat a primera hora de l'horabaixa d'ahir després de quasi 24 hores frenètiques per intentar contactar amb la nau. Segons el centre de control, la sessió de comunicacions iniciada a les 12.45 GMT «durà 17 minuts i transcorregué amb normalitat».

Aquest anunci esdevingué poques hores després de conèixer-se que dilluns, a les 15 hores, no es va poder establir contacte amb la Mir, que des de l'estiu passat treballa en règim automàtic. La comunicació permeté als científics del centre de control respirar de manera alleujada, després que es començàs a pensar en la idea d'organitzar urgentment una expedició tripulada a la Mir, per rebutjar qualsevol risc que l'estació quedàs fora de control.

Tot i això, serà necessari establir una sèrie de contactes continus per ràdio cada hora i mitja aproximadament per assegurar que les comunicacions entre la Mir i la Terra no pateixen una avaria seriosa. El passat 16 de novembre es va decidir la desconnexió d'aquesta estació orbital, que du en servei quinze anys, per als propers dies 27 o 28 de febrer, a causa de la seva antiguitat i per la falta de pressupost per mantenir-la en funcionament.

En aquestes dates, una operació espacial a gran escala apagarà tots els sistemes de la Mir, que caurà des dels més de tres-cents quilòmetres d'altura en què es troba en la seva òrbita sobre una zona de la conca de l'oceà Pacífic, entre 1.500 i 2.000 quilòmetres d'Austràlia. Part del complex espacial està previst que es desintegri en travessar l'atmosfera i altres fragments formaran una «pluja metàl·lica» la trajectòria de la qual es vol determinar de manera prèvia per evitar qualsevol tipus de risc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris