algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El papa condemna la «cultura de la mort» en clara referència a l'eutanàsia i l'avortament

En el seu tradicional missatge del dia de Nadal, el papa condemnà l'avortament i l'eutanasia, els quals considerà «cultura de la mort» i demanà a la humanitat del tercer mil·lenni que respecti els drets de la persona, «sobretot si és petita i dèbil», i que renunciï a la violencia, les guerres i els abusos. El papa realitzà aquestes manifestacions des de l'altar de la plaça de Sant Pere i no, com era tradició, des del balcó central de la basílica, per poder estar més en contacte amb els fidels.

Després de ressaltar que Jesús nasqué a Betlem per tornar l'esperança a l'home, hereu del pecat d'Adam, assegurà que aquest «primer no» a Déu després reiterat pels homes és el que continua desfigurant el rostre de la humanitat. «No podem oblidar que les ombres de la mort amenacen la vida de l'home en cada una de les seves fases i afecten especialment en els seus primers moments i el seu ocàs natural. Es fa cada vegada més forta la temptació d'apoderar-se de la mort provocant-la anticipadament, com si es fos àrbitre de la vida pròpia i l'aliena», afirmà Joan Pau II, en directa condemna de l'avortament i l'eutanàsia.

El bisbe de Roma afegí que estam davant alarmants símptomes «de la cultura de la mort», que són una seriosa amenaça per al futur. També condemnà el maltractament als infants en el món, «que són humiliats i abandonat», la violació i explotació de les dones, la marginació de joves, adults i ancians, les «interminables» comitives d'exiliats i refugiats i la violència i guerrilla que afecten molts racons del planeta. «Pens amb preocupació en Terra Santa, on la violència continua ensagnant el difícil camí de la pau», afegí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris