nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Consell crea el primer pla per a la conservació preventiva del patrimoni

Pel gener es posen en marxa dos seminaris, una exposició itinerant i un col·loqui

100716

El pla de conservació afectarà tant el patrimoni arqueològic, com el cultural i religiós.

A partir del proper gener l'Àrea de Cultura i Joventut del Consell Insular posarà en marxa un Pla de Conservació Preventiva del Patrimoni. Mitjançant dos seminaris, un col·loqui i una exposició itinerant, la institució vol crear nous mecanismes que s'avancin a la intervanció, a més de crear consciència entre la població per tal d'«establir un debat».

«Es tracta d'un projecte multidisciplinar amb un públic divers per anar a l'arrel del problema», comenten Maria Antònia Vadell i Joana Maria Palou, consellera i directora insular de l'Àrea, respectivament. Entre les activitats destaca un seminari, en el qual es debatrà sobre cultura i turisme i un segon seminari, en col·laboració amb el Bisbat que reunirà els responsables del patrimoni eclesiàstic.

Una exposició itinerant recorrerà els municipis per explicar el concepte de conservació preventiva «i s'intentarà que els ajuntaments puguin incloure elements propis», diu Palou. Finalment hi haurà un col·loqui sobre intervenció en monuments del qual es pretén que sorgeixi un protocol d'intervenció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris