nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Pascual Martínez és el primer espanyol que tocarà a la Filharmònica de Nova York

«Som una persona molt afortunada per poder fer feina en allò que m'agrada»

L'Orquestra Filharmònica de Nova York disposa des de fa uns dies amb un mallorquí entre el seu selecte grup de músics. Pascual Martínez, amb només vint-i-vuit anys, s'ha convertit en el primer espanyol que entra a formar part d'una de les més prestigioses orquestres del món.

Sense gairebé temps per assumir el seu recent èxit, Pascual Martínez concedí una entrevista a Diari de Balears i ens contà l'experiència. És el somni de tot músic. Entrar en una de les més importants i famoses orquestres del món no és una tasca fàcil, però Pascual, sense fer gaire renou, amb humiltat i amb un esforç i sacrificis encomiables aconseguí la proesa.

Un cop examinat el seu currículum i admès com a aspirant, l'accés a l'orquestra fou un camí llarg i dur. Aproximadament 200 aspirants es presentaren a la primera prova el mes d'agost i els que la superaren hagueren d'afrontar una nova selecció el mes de novembre i la final, a la qual només arribaren dos candidats, fou per desembre.

«Vaig haver de disputar la plaça amb una dona que duia tocant des de setembre amb la Filharmònica gràcies a un contracte d'interinatge. En un principi sabia que no ho tendria gens fàcil i pensava que ella tendria més possibilitats perquè ja la coneixien i ja havia fet altres substitucions anteriorment i a més era major que jo i tenia més experiència. Però jo me veia amb possibilitats, sobretot després d'haver superat les dues primeres proves», manifestà Pascual.

Tot i que encara no coneix la data del seu debut, el clarinetista afirma que la seva incorporació a la nova feina es produirà per setembre del 2001, quan comenci una nova temporada. «Ells volen que comenci al més prest possible, però jo encara tenc contracte en vigor amb l'Orquestra de Cincinatti fins a finals de juliol», declarà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris