algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Un bitllet d'anada a la història del tren

El parc de les Estacions acull una exposició del 125è aniversari d'aquest mitjà de transport

71868

El conseller Ferrer i el gerent del SFM inauguraren l'exposició.

T. M.

Era la segona meitat del segle XIX. Mallorca vivia un període general de creixement agrícola, industrial i manufacturador. Eren necessaris els mitjans de transport. Entre l'any 1852 i 1872 es presentaren diferents projectes de línies fèrries fins que s'adoptà el projecte d'Eusebi Estada entre Palma i Inca l'any 1875. És una petita part de la història. El transport ferroviari a Mallorca ha tingut una gran importància i ara, quan se'n compleix el 125è aniversari, Serveis Ferroviaris de Mallorca ha volgut oferir al públic un viatge per la història, una visió de present i dels projectes de futur d'aquest mitjà de comunicació.

El parc de les Estacions ha viatjat en el temps i acull una interessant exposició amb la possibilitat de fer aquest recorregut. Una exposició que fou inaugurada ahir pel conseller d'Obres Públiques, Josep Antoni Ferrer, i el gerent de Serveis Ferroviaris, Josep Antoni Santos. La mostra és al parc de les Estacions fins el proper dia 25 de febrer. Es tracta d'una exposició benèfica ja que s'hi han instal·lat un bar i un punt de venda i tot el que es recapti s'entregarà a l'Escola de Sida de les Balears i Aspanob.

L'exposició es mostra en tres envelats on es poden diferenciar cinc parts amb contingut propi que formen part d'un mateix esquelet: una estació de tren amb tots els elements arquitectònics més característics, com un rellotge de paret, els fanals i el bar de l'estació. Les peces més simbòliques són dos vehicles reals restaurats per a aquesta ocasió. L'eix central de la sala principal està format per unes vies de tren on s'encarrilen una locomotora D-1 sa Ferrotrade de 10 metres i 35 tones de pes i un cotxe de passatgers Escoriaza de més de 15 metres i quasi 30 tones de pes, que el públic podrà visitar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris