nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Una guia acompanyarà el visitant a la casa museu Dionís Bennàssar

La fundació del pintor pollencí presenta un catàleg explicant el recinte

103848

Rèplica de l'estudi on treballava Bennàssar, com si el temps s'hi hagués aturat.

La Casa Museu de la Fundació Dionís Bennàsar presenta avui, a les 20.00 hores del vespre, una guia per informar el visitant de tot el que pot veure i gaudir dins el recinte dedicat a la vida i l'obra d'aquest pintor pollencí. L'acte de presentació oficial de la guia disposarà de la presència del president de la fundació i fill del pintor, Antoni Bennàssar, la directora de la Fundació Gudi Moragues i alguna de les destacades personalitats que col·laboraren en la confecció de l'esmentada guia.

La presentació es durà a terme al mateix lloc on s'exposen les obres i diversos elements que formaren part de la vida de Bennàssar, és a dir, a la mateixa casa i anirà acompanyada de l'actuació del Trio Alfabia, que oferirà un repertori de música de cambra. La guia, «que no és un catàleg de les obres perquè són moltes les que hi ha i donaria lloc a exemplars llarguíssims» segons explica Moragues, està estructurada en diverses parts, que van des d'una introducció, una completa explicació d'allò que el visitant pot trobar dins el museu (il·lustrada amb imatges de la restauració de la casa on visqué i treballà el pintor), i un seguit de texts que diferents artistes i personalitats del món cultural dediquen a la figura i l'obra de Dionís Bennàssar.

Noms com el de Camilo José Cela, Aligi Sassu, Josep Melià, Fernando Schwart o Alexandre Ballester, entre altres, són presents en aquesta guia acompanyant diverses obres i explicant algunes vessants de la vida del pintor. Tanca el volum una breu ressenya biogràfica i un conjunt de fotografies que expliquen la vida i obra del pintor. La major part de la guia compta amb diverses il·lustracions de la casa museu i de l'obra de Bennàssar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris