nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

La Baldufa proposa un viatge al món de fantasia del singular Baró Münchausen

Manacor, Pollença, Alcúdia i Cala Millor seran testimonis de les seves aventures

Per Nadal, i de la mà de la companyia catalana de teatre La Baldufa, arriben a Mallorca Les aventures del Baró de Münchausen, un personatge extravagant, divertit i humà que és capaç de sortir de qualsevol situació compromesa i enrevessada fent ús de la seva astúcia, l'amistat i la seva desbordant imaginació. Aquesta obra infantil, que ha tingut una gran acollida i resposta per part del públic català i que ha estat guardonada enguany amb el premi Rialles, es representarà a Manacor, Pollença, Alcúdia i a Sa Màniga de Cala Millor durant els dies 27, 28, 29 i 30 respectivament.

El muntatge, d'una hora aproximada de durada, recull quatre històries d'aquest singular aventurer en clau d'humor i es representa mitjançant distintes tècniques de titelles i interpretació: màscara, titelles plans, ombres, titelles de guant, capgrossos, transparències i d'altres elements escenogràfics que combinats amb els jocs de llum, fan d'aquesta versió del Baró de Münchausen un fantàstic viatge per la imaginació. La proposta estètica, a càrrec de Carles Pijuan, integra escenografia i personatges, donant un caire artístic al conjunt. A més, les referències a moviments (expressionisme, impressionisme, surrealisme) i autors (Picasso i Miró) li donen una alta riquesa plàstica i visual.

La idea de versionar i portar als teatre les aventures del Baró de Münchausen sorgí fa dos anys en el si de la companyia, integrada per Carles Benseny, Enric Blasi, Emiliano Pardo i Carles Pijuan, i disposarà de la direcció de Paco Aparicio i Ramon Molins. En aquest espectacle el públic es troba davant un judici en què el Baró de Münchausen és condemnat a l'Illa dels Mentiders, juntament amb altres personatges fantàstics com Simbat, Aladí, Gullivert o el mateix Quixot, però quatre admiradors seus surten en la seva defensa i seran els encarregats de demostrar la seva innocència narrant algunes de les seves fantàstiques aventures i mostrant al tribunal les seves nombroses virtuts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris