algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Un viatge en el temps cap a la Prehistòria

El Museu de Mallorca inaugura avui sales dedicades als períodes Arcaic, Pretalaiòtic i Talaiòtic

95300

El «myotragus» ja és a les sales del Museu de Mallorca.

T. Ayuga.

Després de molts anys d'espera, a la fi, el Museu de Mallorca ja pot disposar de sales dedicades a la Prehistòria de la nostra Illa en què s'exposaran les col·leccions d'aquesta institució perquè puguin ser visitades pel públic.

Aquestes sales, que seran inaugurades oficialment avui a les 19:00 hores, han estat creades segons el programa museogràfic establert pel director del museu Guillem Rosselló Bordoy i que ha estat aprovat pel Ministeri amb l'acord de la Conselleria d'Educació i Cultura, que té transferida la gestió dels museus de titularitat estatal, com és el cas del Museu de Mallorca.

Els 430 metres quadrats d'exposició s'han estructurat als soterranis de Ca la Gran Cristiana, que antigament formaven part de les quadres de la casa, patis i dependències auxiliars del casal. En ells els visitants tindran la possibilitat de viatjar en el temps als períodes arcaics, pretalaiòtic i talaiòtic de la nostra prehistòria i conèixer més detalls de la vida i costums dels primers pobladors de l'Illa.

Les catorze sales en les quals està distribuïda aquesta exposició acullen un total de 1.015 peces exposades, de les quals 636 pertanyen el període pretalaiòtic i 367 al període talaiòtic. A partir de la seva inauguració oficial, les sales de la Prehistòria romandran obertes al públic amb els horaris habituals del Museu de Mallorca. El recorregut comença a la sala d'accés, en la qual s'ofereix una introducció general a tot el que es podrà contemplar en les dotze sales restants.

Per això s'ha elaborat un vídeo introductori de deu minuts de durada. En aquesta sala d'accés, a més, es pot contemplar un plànol esquemàtic de situació de les estacions arqueològiques representades i un marc cronològic i cultural d'acord amb les investigacions duites a terme pels investigadors que han col·laborat amb el Museu de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris