algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La UIB atorga a Miquel Barceló la distinció de doctor honoris causa

La proposta fou aprovada ahir per la Junta de Govern de la institució

70538

El pintor rebrà la màxima distinció que atorga la Universitat de les Illes Balears.

El pintor felanitxer Miquel Barceló Artigues serà nomenat doctor honoris causa segons informà ahir en un comunicat la Universitat de les Illes Balears. La proposta, aprovada ahir per la Junta de Govern de la UIB, fou presentada al Consell Executiu de la UIB pel Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la mateixa Universitat.

L'artista, que viu entre París i Artà, assistí temporalment a l'Escola d'Arts i Oficis de Palma i exposà per primer cop el 1973 juntament amb Miquel Rosselló. Un any més tard viatjà a París, ciutat que des d'aleshores ha influït en la seva vida, on quedà fascinat per diverses manifestacions d'«art brut» i les teles de Van Gogh que s'exposaven. Poc després, el mateix 1974, realitzà la seva primera mostra en solitari a la Galeria Picarol de Cala d'Or. Entre 1974 i 1978 realitzà diferents exposicions, individuals i col·lectives, que simultanejava amb una assistència intermitent a l'Escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, de la qual rebutjava el seu ambient massa academicista.

El 1980 s'instal·la a Barcelona, fins el 1983 que es desplaça durant uns mesos a Nàpols i s'establí de manera més o menys definitiva a París. Durant aquests anys començà a participar en diverses mostres internacionals i el 1984 fou seleccionat per exhibir la seva obra a International Survey of recent painting and sculpture al MOMA de Nova York, entre moltes altres. No fou fins el 1988 que viatjà per primera vegada a Àfrica i començà a incloure en la seva pintura elements de la cultura africana i guanxe.

L'any 1990 viatjà als Alps suïssos i inclogué en la seva obra una sèrie de pintures sobre els paisatges glacials de la zona. Posteriorment tornà al continent africà i reprengué els temes de la seva primera estada entre els quals destaca el de la pluja, i n'incorporà de nous com els ciclistes o les piragües sobre els quals havia pintat anteriorment. El 1994 començà a pintar sobre paper foradat, accidentalment primer i intencionadament després, per tèrmits. Aleshores ja s'havien editat diversos volums sobre el conjunt de la seva obra i s'havien organitzat exposicions retrospectives a Madrid, Londres, Zuric i Bangogk.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris