muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Espido Freire tancà el cicle «Escriptores»

L'escriptora bilbaïna Espido Freire fou l'encarregada ahir de tancar el cicle Escriptores del VIII Curs de Literatura Universal de Sa Nostra. Espido Freire, guanyadora del premi Planeta 1999 amb Melocotes helados acaba de publicar l'assaig Primer amor en què afirma que «després del primer amor no n'hi cap, els altres es van acumulant i tots tenen com a referència aquesta primera passió, això és la base del meu llibre».

Pel que fa al tema que ha estat present al llarg del cicle, la «literatura femenina» Espido Freire creu que «darrerament es dóna massa importància al gènere, tots els escriptors, si ho són de raça, tenen la seva pròpia veu, independentment del seu sexe, condició social, educació o ètnia». «Durant molt temps -continua dient- la dona ha viscut una situació estancada fins que ha arribat el moment que sigui ella l'autora i protagonista de les seves històries».

L'escriptora, que es confessa «molt vaga, però metòdica i ordenada» afirma que es dedica a aquesta professió perquè «és la manera que tenc d'explicar-me el món, la narrativa. La manera de completar-me està en les paraules».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris