algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Desmantellada una banda de falsificació d'art contemporani

La Policia va detenir ahir set persones a Barcelona i Bilbao com a presumptes integrants d'una banda de falsificació i venda dins i fora d'Espanya de falsa obra gràfica de Miró, Picasso, Tàpies, Chillida, Dalí, Canogar, Chagall, Liechtenstein i Warhol. En la mateixa operació s'intervingueren gairebé 3.000 gravats, litografies i serigrafies d'entre 450.000 i 1.000.000 pessetes, d'un valor total d'uns 1.250 milions de pessetes.

Segons fonts policíaques, és impossible calcular la quantitat a què puja el frau, tot i que hi ha centenars de perjudicats de dins i fora d'Espanya. Els preus eren només una mica més barats que els d'obres autèntiques dels artistes i les falsificacions tenien una molt bona factura, segons la Policia.

Tot i que encara no han estat detinguts els falsificadors, procedents de fora del país, la Policia va poder detenir la setmana passada sis individus a Barcelona "ciutat des de la qual es distribuïa l'obra falsificada" i un a Bilbao, on existia una de les galeries d'art en què es distribuïen les obres. Quant a la resta de galeristes d'Espanya amb obra falsa de la banda, no se n'ha demostrat la implicació i se'ls han intervingut les peces.

El Grup de Robatoris i Protecció del Patrimoni Històric investigava el cas des de fa un any i mig, quan va detectar al costat de la Fundació Miró de Barcelona un gran nombre de litografies i gravats de Miró comercialitzats dins i fora d'Espanya, amb línies de distribució pels Estats Units, el Japó i diversos països europeus. La banda projectava introduir-se en els mercats rus i asiàtic. Les obres es venien amb falsos certificats d'autenticitat o sense certificats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris