nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• LITERATURA

Contes inèdits d'Anglada El llibre L'àngel reuneix quatre contes inèdits de l'escriptora catalana Maria Àngels Anglada (1930-1999), que apareixen editats un any després que la poetessa morís a Figueres. Publicat per Empúries, el títol del llibre fa referència a un dels contes, en el qual Anglada evoca una relació amorosa destrossada per guerres i camps de concentració, un relat que podria ser considerat un epíleg de la seva novel·la més coneguda, El violí d'Auschwitz, obra per la qual va ser elogiada tant pel públic com per la crítica. En El violí d'Auschwitz, l'autora commou el lector amb una història que treu el record del drama dels camps de concentració nazis i que mostra la Maria Àngels Anglada més compromesa i humana. La selecció de «L'àngel» es tanca amb Els contes d'en Bernat, un cicle de contes escrits amb el punt humà i personal d'Anglada i la tendresa i la fantasia pròpies de la narrativa infantil de l'autora, un gènere en què deixà petites joies com La grua Estontola, L'hipopòtam blau, Relats de mitologia. Els déus o Relats de mitologia. Els herois.EFE.

• ARQUEOLOGIA

Troben un temple faraònic Un equip d'arqueòlegs egipcis han desenterrat un temple faraònic construït fa 4.000 anys devora l'oasi de Bahariya, en el desert occidental egipci, el primer d'aquestes característiques que apareix a la zona. Segons el Consell Superior d'Antiguitats d'Egipte, el temple data de l'època de la XII dinastia (2040-1777 abans de Crist) i va ser erigit per ordre del faraó Sesostris I. «La importància d'aquest descobriment resideix en el fet que per primera vegada apareix una construcció tan antiga en una regió en què fins ara s'havia pensat que només fou habitada durant l'època grecoromana» (a partir del 341 abans de Crist), varen dir fonts de la missió arqueològica egípcia. DdB.

• ART

«La monarquia d'Espanya» a EUA La ciutat nord-americana de Jackson, a l'Estat del Mississippi, albergarà a partir de l'1 de març i fins al 3 de setembre de 2001 l'exposició que, baix del títol de The majesty of Spain, exhibirà peces de la Col·lecció Reial del Museu del Prado i del Patrimoni Nacional. Es tracta de la major mostra d'art espanyol que s'ha organitzat fins ara fora d'Espanya i la primera vegada que el Prado i els Palaus Reials col·laboren en una exhibició internacional en què els objectes d'art espanyol es podran veure juntament amb altres de procedents de tot el món. E.P

Dibuixos xinesos El premi Nobel de literatura del 2000, el xinès Gao Xingjian, inaugurà ahir una exposició dels seus propis dibuixos i litografies a Baden-Baden (sud-est d'Alemanya) que es podrà veure fins el 10 de febrer de 2001. L'exposició, que es pot veure a la galeria Frank Pages, mostra 15 treballs en tinta sobre paper d'arròs a més d'obra gràfica del dramaturg, novel·lista i artista i un oli sobre tela. Els treballs en tinta representen paisatges que estan dins de la tradició del dibuix xinès encara que alhora, segons Gao, representen un distanciament crític d'aquesta. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris