muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Toni Bestard i Adán Martín conquereixen el món del curt amb «Sólo por un tango»

El film guanyà el I premi del Festival d'Alcúdia

Dos homes, un d'ells argentí, tirats enmig d'una desolada carretera per avaria i tancats dins un cotxe. Sonen constanment tangos que un d'ells odia. Fet que li fa reaccionar amb un arravatament de còlera. «Sólo es un tango» li contesta el seu company. Frase que dóna títol al millor curt del Festival d'Alcúdia Sólo por un tango «perquè té molt a veure amb un seguit de reaccions dels personatges» explicà Toni Bestard, un dels directors.

Una història de 14 minuts que ha provocat que els noms de Toni Bestard i Adán Martín dins el món del curtmetratge i els seus festivals en àmbit nacional i també internacional ja comencin a tenir una certa entitat per ells mateixos. Una creació de petit format rodada al 1998 «amb molts pocs doblers i sense productora inicial. Pràcticament ho pagàrem tot Adán i jo», explicà Bestard, que finalment va ser estrenada el maig del 2000 a Madrid en presència de professionals «del mitjà com Àlex de la Iglesia o Àlex Angulo que va ser tot un èxit» apuntà el director mallorquí.

Tret de sortida per a una carrera vertiginosa que ha dut la pel·lícula de premi en premi (Millor curt i nous realitzadors a Òpera Prima a Alacant, premi Kodack al millor curt a Gavà i millor guió a la tercera Mostra de cinema de Palma) i de secció oficial estrangera en secció oficial. Més de 25 festivals en set mesos dels quals destaquen el Festival Internacional de Locarno a Suïssa o el de Clermont-Ferrand de França.

Una trajectòria que mostra que l'associació Bestard i Martín funciona i que ha fet que el pròxim gener comenci a circular El viaje, segon curtmetratge de la «parella de fet» que començà al 98 quan tots dos estudiaven a l'Escola de Cinema de Madrid. Una unió que «no té perquè ser per sempre, potser farem coses de manera independent en el futur, no estam junts per limitar-nos» esmentà Bestard, però que de moment continuarà amb altres projectes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris