algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Un incendi mata de l'espòs d'Amanda Lear i danya diverses obres de Dalí

EP. Arles.
El company de la cantant alhora que pintora alemanya musa de Dalí Amanda Lear i un jove empleat han mort per asfíxia a la masia que va pertànyer al genial artista català ubicada a Saint-Etienne-du-Gres, al sud-est de França. En l'incendi sembla que també han resultat danyades de gravetat diverses pintures de Dalí. Els cossos sense vida del company d'Amanda Lear, Alain-Philippe Malgnac d'Argens, de 51 anys, i del jove, d'uns vint anys i identificat pels gendarmes com un criador de moixos, no presentaven cremades, la qual cosa fa suposar a la gendarmeria d'Arles que ambdós varen morir per asfíxia.

A hores d'ara es desconeix encara la causa del sinistre, que ha destruït prop de la meitat de la residència mansió d'aproximadament 320 metres quadrats. Aquesta propietat era emprada per la musa de Salvador Dalí sols «de manera puntual» i en el moment del sinistre es trobava fora, sembla que de viatge per motius professionals. La gendarmeria, tot i que s'ha obert una exhaustiva investigació judicial, afirma que «no se sap si el foc va ser fortuït o provocat de manera intencionada».

L'incendi es declarà «durant la nit, de matinada» i, alertats pels veïns, els Bombers aconseguiren reduir les flames en poc més de dues hores. L'alemanya Amanda Lear va viure prop de quinze anys amb el pintor català Salvador Dalí, de qui afirmà reiteriadament que va ser «una personalitat meravellosa, que cada dematí sorprenia amb alguna cosa nova perquè posseïa una fantasia sense límits». Aquest fet, segons l'artista, «provocà que la gent corrent i molta més, acostumats a pensar normalment, el considerassin com un boig molt boig».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris