algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Joan Parets, guardonat amb el premi Arts per la seva feina de recerca i conservació musical

Arts, Serveis de Cultura va dur a terme ahir la institucionalització del seu premi anual guardonant Joan Parets i Serra, president i dinamitzador del Centre de Recerca Historicomusical de Sineu. Pere Estelrich, director artístic de l'entitat, destacà que «el premi Arts vol ser un homenatge públic a un treball i a una manera d'entendre la nostra cultura i la conservació i difusió del nostre patrimoni musical.

Sense tenir una quantitat econòmica assignada, cada any es farà pública la decisió i es donarà a conèixer el mereixedor del premi el dia de Santa Cecília.

Joan Parets es mostrà del tot agraït i honorat amb la distinció atorgada ahir en el decurs d'una nova sessió de les tertúlies anomenades Dinarts. Els mèrits del rector de la parròquia de Sineu esdevé, entre d'altres aspectes, a haver aconseguit que el Centre de Recerca, ubicat a la rectoria, s'hagi erigit en una institució d'obligada consulta per tots aquells que volen escriure i conèixer qualsevol aspecte de la música escrita i creada a Mallorca.

El fons del centre inclou partitures, fotografies, articles, llibres, programes de mà, discos... i manté una estreta col·laboració amb organismes similars d'arreu del món i ha estat convidat a participar a simposis internacionals. En els darrers mesos, Parets, gran estudiós i investigador musical, ha contribuït amb el prestigiós diccionari Grove, considerat com la Bíblia de la música, aportant les veus dels compositors mallorquins.

Així mateix, també és a punt de treure al mercat, conjuntament amb Pere Estelrich i Biel Massot, el Diccionari de compositors de les Illes Balears una edició que amplia l'anterior Diccionari de compositors de Mallorca amb actualitzacions i ampliacions de les veus. L'obra és editada per El Gall.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris