nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

«Cada una de les coreografies té els seus traços i els seus colors propis»

Víctor Ullate Ballet du a Palma «Tierra madre», «El lenguaje de las lágrimas» i «Seguiriya»

Víctor Ullate torna a Palma per presentar una selecció dels espectacles del seu ballet «perquè li ho demana la seva ment i el seu esperit» i «sempre ha fet allò que ha sentit en aquell moment». En aquesta ocasió arriba amb tres coreografies de diferents autors i «cadascuna té el seu llenguatge, de la mateixa manera que cada pintor té els seus propis traços i colors», assenyalà Ullate.

Només una de les peces és creació del saragossà, Segiriya, les altres pertanyen a Eduardo Lao amb Madre Tierra i José Cruz amb El lenguaje de las lágrimas. D'aquesta manera, els ballarins de la companyia pujaran sobre les taules de l'Auditòrium tres formes diferent de transmetre sensacions mitjançant la dansa. Des dels suggerents sentiments evocats per la terra fins a la tensió del flamenc, passant per la diversa comunicació de sentiments que poden expressar les llàgrimes.

Un espectacle «neoclàssic de perfecció de línies que transmet ganes de viure», apuntà el ballarí. Un espectacle en què es podrà apreciar una manera de fer de Víctor Ullate, investigació en el flamenc, que ha canviat de moment per una conjunció de «teatre i dansa, i divertimento i fantasia», comentà, que s'agrupa sota el títol de La inteligencia de las flores. Un nou projecte molt dramàtic en què el ballarí «integra la paraula amb la dansa», acompanyada per la música de Bach. Un repte que l'apassiona «perquè sempre m'hauria agradat haver estat un poc de tot», digué, però que comparteix amb la seva tasca de docent, que es potenciarà amb la creació de la Fundació Víctor Ullate.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris