algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Elisabeth Laquière i Jacques Chevallier, una vida entre joguines antigues

86316

Bany per a nines. Una peça amb tot l'encant d'una altra època.

La infància sempre deixa la seva petjada i si una cosa està molt lligada a aquesta etapa són les joguines. Sempre n'hi ha alguna que es conserva i es recorda amb un afecte molt especial. Però no fa falta ser un infant per descobrir la bellesa d'aquells objectes que anys enrere feren les delícies dels més petits. Observar el canvi del temps a través dels ulls d'aquests testimonis silenciosos.

Hi ha gent que ha fet de les juguetes la seva passió. Una passió que s'ha convertit en «una malaltia». Elizabeth Laquière i el seu espòs, Jacques Chevallière «conviuen» amb unes 800 joguines antigues. Són dos col·leccionistes que començaren aquest «repte» l'any 1987. Ara part de la seva col·lecció serà exposada a les Caputxines del 19 de desembre al 10 de gener.

«La nostra afició va començar amb una visita a París a la tenda d'antiguitats d'un amic especialitzat en joguines antigues. Des d'aquell moment començà la nostra addicció», comentava Elisabeth. De tot s'hi pot trobar, en aquesta meravellosa col·lecció. Des de cotxes, pepes de porcellana, objectes de llauna, barbies, ossos de peluix i abraça des dels anys 1850 fins al 1970. Són peces arribades des d'Espanya, França, Alemanya, el Japó.

«Al principi, quan decideixes col·leccionar el que t'agrada, vas amuntegant les coses. Després les revens per comprar-ne de millors. Nosaltres aconseguim els objectes anant a subhastes, antiquaris i ara molt a través d'internet. Quan hi estàs ficat és una malaltia. No ho pots deixar de cap manera. De cada vegada va a més».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris