algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Tradició i esperit nadalenc es tornen a conjugar en el popular Betlem dels Oficis

L'Ajuntament de Palma continua engalanant-se en vistes a les properes festes de Nadal i si fa dues setmanes el batle Joan Fageda encenia els llumets nadalencs de la ciutat, ahir presidí la inauguració del Betlem dels oficis de Cort que s'ha instal·lat, un any més, en el vestíbul de l'edifici consistorial. Aquest ja tradicional Betlem, que tots els ciutadans poden contemplar anualment per aquestes dates des de 1990, està format per més de 400 figuretes "entre persones i animals" i 15 edificis, tots ells elaborats de forma artesanal amb fang.

Tots els pastorets, completament abillats amb els vestits tradicionals de Mallorca, a més d'adorar i fer nombroses ofrenes al Bon Jesús, duen a terme les tasques relacionades amb diversos oficis tradicionals com pescadors, mestres d'Aixa, cosidors de xarxes, sabaters, matalassers, venedors ambulants, cossiers o ferrers, a més d'aquells relacionats amb la muntanya (llenyataires, pastors, caçadors i ramaders) o en les feines diàries del camp.

Pel muntatge d'aquesta autèntica obra d'art s'han utilitzat uns 55 metres de tela, 80 quilos de guix, 75 quilos de terra, 3 sacs de serradís, 4 caixons de molsa, 2 sacs de mata i més de 50 bombetes. L'espai que ocupa el betlem està distribuït en tres zones clarament diferenciades: en primer lloc, i ocupant el fons d'aquesta composició es troben les muntanyes, reproduïdes amb gran realisme i on s'hi poden trobar tota casta d'animalets autòctons i pagesos desenvolupant tasques de caça, pastoreig i recol·lecció de lenya. En segon lloc es pot contemplar un petit port amb extraordinàries maquetes de barques i llaüts.

L'entrada a aquest port està flanquejada per un esplendorós far. La tercera zona, la central, representa un petit poblet en què es reprodueix des de l'Ajuntament amb els gegants Tòfol i Francina fins a casetones més humils, passant per espectaculars cases senyorials. Totes les cases són representatives de la nostra illa i foren elaborades amb suro. A la plaça del poble, una gran conglomeració de pastorets representant cadascun una petita escena de vida quotidiana, acompanyats per una cercavila amb músics, gegants i caparrots. Finalment, en el centre de l'escena, el naixement de Crist.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris