algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Una progressió de 'Coses que passen' arriba amb la companyia Xesc Forteza

Són quatre històries còmiques del dia a dia que s'estrenen dijous que ve al Principal

La Companyia de Xesc Forteza arriba dijous que ve al Principal amb Coses que passen, un muntatge en el qual Mateu Grau repeteix en la direcció i amb un elenc actoral clàssic dins de la cèlebre companyia, encapçalat per Joan Bibiloni, Francesca Bover, Joan Maria Melis i Lina Terrassa, i que també inclou la incorporació de Joan Carles Bestard.

L'argument es desenvolupa a través de quatre històries progressives, molt divertides, que van des del costumisme fins al teatre més modern, i que han estat adaptades a partir de les obres Dos fadrins mals de casar i Vaja un estiuet, d'Anton Txèkhov; Anada al teatre, de Karl Valentin, i Alarmes, de Michael Frayn; aquesta darrera amb traducció i adaptació de la filla de Forteza, Catalina.

Totes elles, malgrat que no estan ambientades a Mallorca, poden ser un fidel reflex de situacions en què es poden trobar parelles i famílies mallorquines. Segons Bibiloni, «l'objectiu no és fer una sàtira de la societat mallorquina ni mostrar uns costums o un caràcter, però són unes històries molt identificables amb la nostra societat».

Des de la companyia, que ahir presentà l'espectacle, es destacà que «totes tenen un estil de llenguatge diferent, perquè estan basades en texts de tres monstres de la literatura. Txèkhov fa cent anys que triomfa; Valentin en fa més de cinquanta, i Fayn és l'autor de moda d'aquests darrers anys a Londres», s'afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris