algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'obra de Joan Miró es torna nexe cultural entre Àustria i Mallorca

El 2001 se celebrarà una exposició i un intercanvi d'actes culturals

Una exposició d'obres de Joan Miró procedents de la Fundació de Palma es convertiran, en el pròxim mes de març, en el nexe d'unió d'un intercanvi cultural entre Àustria i Mallorca. La mostra està organitzada per Kunst Forum Bank Àustria i estarà integrada per 25 pintures i quatre escultures datades entre 1969 i 1983.

Impulsada per l'Associació Austríaca d'Amics de Mallorca, segons explicà Josef G. Egger, i amb la col·laboració de la Reial Ambaixada Espanyola a aquell país, s'està organitzant un intercanvi en el qual també col·laborarà la UIB i la seva Escola d'Hostaleria. Aquesta setmana mallorquina a Viena coincidirà amb la mostra mironiana, que s'exhibirà al llarg de tres mesos a la capital austríaca i, a més a més de la gastronomia, inclourà conferències i música amb la interpretació d'una obra sobre Ramon Llull d'un autor austríac.

L'inici d'aquests actes tingué lloc abans d'ahir a la UIB, a Palma, amb una gran conferència sobre Carles V a càrrec de Xavier Selles-Fernando, agregat cultural de l'ambaixada espanyola a Viena, qui va parlar de la intervenció de l'emperador durant el setge de l'imperi Turc a la ciutat. Selles Ferrando comentà que l'ambaixada col·laboraria en tot allò que pogués ja que hi ha el cas que al primer trimestre de l'any 2002 l'Estat espanyol tindrà la presidència de la Unió Europea i esdeveniments d'aquest tipus van preparant el terreny.

A final de la pròxima temporada de primavera, la població austríaca tornarà la visita a Mallorca. Serà a l'Auditòrium on es concretarà aquesta visita, amb el concert que es preveu que hi ofereixi l'Opera Vienesa. Fent del programa musical una nova plataforma d'intercanvi, l'agrupació musical austríaca oferirà una operetta de Lehar, La viuda alegre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris