algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

«Montuïri abans de 1300», una època llunyana a l'abast de tothom gràcies a Gomila i Jaume

«El període obscur i llunyà de la incipient vila de Montuïri» quedà plasmat per sempre al llibre Montuïri abans de 1300. Així ho comentà Nofre Arbona en la presentació. Amb el segon número de la col·lecció Quaderns montuïrers, el seu autor, Bartomeu Gomila i Jaume, ha investigat un període desconegut per la complexitat de trobar fonts adequades.

Però l'interès per «conèixer el substrat i les herències profundes que determinen la nostra forma de ser», escriu l'autor, el dugué a una llarga tasca d'investigació partint de l'arqueologia, els escrits dels clàssics i els dels cronistes àrabs. Una tasca enriquidora per a l'escriptor que nasqué amb motiu de la seva iniciativa personal per commemorar el 700è aniversari de les ordinacions de Jaume II de Mallorca. D'aquesta forma, Gomila i Jaume dedica dos amplis capítols informatius sobre Els avis àrabs i Mallorca a l'època del 1300.

Una feina d'estudi sobre els montuïrencs i els episodis històrics que els envolten, que no s'atura aquí, sinó que continuarà en un tercer número que encara no en té establert un títol, però que serà escrit per Guillem Mas Miralles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris