lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

«El 'Coronel Ocell' és una comèdia divertida amb el rerefons dels Balcans»

El director Rafel Duran presenta demà a Alcúdia l'obra del Teatre Nacional de Catalunya

L'única coproducció externa del Teatre Nacional de Catalunya, El coronell Ocell, de Hristo Boitxev, es representa demà a Alcúdia i passat demà a Sa Màniga de Cala Millor, amb el mallorquí Rafel Duran a la direcció. L'obra, estrenada a Barcelona el novembre, arriba a l'Illa amb el benplàcit de la crítica catalana, considerada per Duran com «la més ferotge d'Espanya».

Duran, que fa dos anys dirigí a Mallorca La Dida i portà Hurracan al festival Grec de teatre, qualificà de «comèdia molt tendra i divertida» el muntatge, i destacà el fet que «s'hi parla d'una qüestió immediata». Normalment, segons diu, «les obres de teatre contemporànies de temàtica sobre l'actualitat parlen de problemàtiques, d'històries... esdevingudes trenta anys enrere... Aquesta obra és una metàfora sobre els països de l'antic bloc de l'Est, i presenta la guerra dels Balcans com a rerefons».

El repartiment actoral es nodreix «d'actors catalans de primera línia escollits per al paper», i és encapçalat per Joan Carreras, Carme Fortuny, Jordi Puig, Mingo Ràfols fins... un total de set. Duran posà en relleu que l'«obra és absolutament coral», aspecte que ja es veia als assaigs: «Si tots els actors no hi eren no es podia actuar, ja que les intervencions d'un i de l'altre se succeeixen ràpidament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris