nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Francisco Umbral, guanyador del 25è premi Cervantes

Amb aquest guardó es reconeix el conjunt de l'obra de l'escriptor

L'escriptor madrileny Francisco Umbral guanyà ahir el premi Cervantes de Literatura, principal guardó de les lletres hispàniques, que està dotat amb quinze milions de pessetes i amb el qual es distingeix un autor pel conjunt de la seva obra.

El guanyador fou seleccionat per un jurat presidit pel director de la Reial Acadèmia de la Llengua, Víctor García de la Concha, i que comptà també amb Jorge Edwards, premi Cervantes 1999, Camilo José Cela, Jaime Posada, Salvador Pániker, Santiago de Mora y Figueroa, José Hierro, Alonso Zamora Vicente, Miquel García Posada i Gregorio Salvador Caja. Actuà com a secretari el director general del Llibre, Fernando de Lanzas. El premi Cervantes va ser instaurat l'any 1975 pel Ministeri espanyol de Cultura i amb ell es ret homenatge a un escriptor per la seva aportació al llegat literàri hispànic.

De formació autodidacta, Francisco Umbral constitueix una de les mirades més incisives i crítiques de la societat, que no ha restat força al sentiment i lirisme que ha impregnat la seva obra. Umbral és un autor prolífic que al llarg de la seva carrera ha publicat més de 80 obres. Entre els seus títols es troben Nada en domingo, Travesia de Madrid, Las ninfas, Leyenda del Cesar visionario o La noche que llegué al café Gijón entre d'altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris