algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Mor als 92 anys Libertad Lamarque, l'argentina que fou anomenada l'«al·lota d'Amèrica»

La llegendària cantant i actriu argentina, Libertad Lamarque, «l'al·lota d'Amèrica», morí dilluns als 92 anys víctima d'una pneumònia. Lamarque morí acompanyada de la seva filla, la seva néta i una de les seves assistentes i el seu cos serà incinerat.

Lamarque marcà tota una època del cinema iberoamericà i totes les radioemissores mexicanes interromperen les seves emissions habituals per informar sobre la notícia de la mort de l'actriu, qui tot i tenir 92 anys, deia que en tenia «alguns més de 70».

Lamarque vivia des de feia anys alternant entre Mèxic i Miami. Havia abandonat Argentina el 1946 a causa de la seva enemistat amb Eva Perón. Aquests darrers mesos havia estat enregistrant a Mèxic el serial infantil Carita de Angel, en què interpretava una monja superiora.

El seu cant la dugué a ser considerada una glòria del tango. Amb una extensa trajectòria, en què s'inclou més de 80 pel·lícules, havia nascut a la ciutat de Rosario (província de Santa Fe). La cabalgata del circo, paper protagonista que disputà amb Eva Perón, Tango, Madreselva, o Carita de Angel, amb la participació de la cèlebre actriu i cantant Thalía estan entre els èxits d'aquesta dama entregada a la feina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris