muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

L'únic llibre de madrigals del XVI que es conserva íntegre ha estat enregistrat per la UIB

El llibre de madrigals de Joan Brudieu (1585), l'únic del segle XVI en català que es conserva íntegrament, ha estat objecte d'enregistrament per part de The Consort od Misicke i La Quarta Sciència. El projecte ha estat coordinat pel professor de la UIB Bartomeu Quetgles, que ahir en presentà el resultat. La transcripció dels madrigals d'aquest mestre de capella de la Seu d'Urgell s'ha fet a partir de l'edició original i es presenta amb el títol de Joan Brudieu: Madrigals. Barcelona 1585.

El 1997, segons explica Quetgles, es varen enregistrar quatre madrigals de Brudieu, dos d'ells amb texts d'Ausiàs March, i es pensà en la possibilitat de fer l'enregistrament complet dels setze madrigals que conté el llibre original. Finalment, el setembre de 1998, amb Anthony Rooley com a director i Miquel Brunet, d'Ona Digital, com a enginyer de so, es tirà endavant l'enregistrament de la resta de madrigals, fins a un total de setze.

Per tal de treure el millor partit dels madrigals de Brudieu es disposà, a més de La Quarta Sciència i The Consort of Misicke, de la col·laboració d'alguns instrumentistes del més alt prestigi europeu, com ara Pierre Canihac, Daniel Lassalle, Josep Borràs, Jordi Argelaga i Romà Escalas. Els madrigals, tots ells profans, estan dirigits al duc de Savoia i príncep del Piemont. La taula de l'obra conté Los Gosos de nuestra señora, goigs a tres, quatre i sis veus sobre una tonada popular, i 15 madrigals més, a quatre veus, que tenen d'una a quatre parts, excepte Las Cañas, espècie d'ensalada, que en té set.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris