nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Breus

• PUBLICACIONS

Enciclopèdia biogràfica L'enciclopèdia biogràfica Mujeres en la historia de España, que acaba de publicar Planeta, fa un recorregut per les trajectòries vitals i identitats de més de 250 dones des de l'antiguitat fins als nostres dies. L'obra, dirigida per Cándida Martínez, Reyna Pastor, María José de la Pasuca i Susanna Tavera, està dividida en: història antiga, medieval, moderna i contemporània i disposa de la col·laboració de devuit autors. Susanna Tavera ha manifestat que el llibre permet rescatar «dones no cèlebres que la història ha oblidat de manera sistemàtica i conscient». EP.

• ART

Dibuixos de Giacometti Quaranta pintures i escultures, entre elles alguna de les obres mestres absolutes de l'artista italià Alberto Giacometti, considerada com una de les figures més rellevants i complexes de l'escena artística internacional del segle XX, s'exhibeixen des d'ahir, per primera vegada a Espanya a l'IVAM (Institut Valencià d'Art Modern). EFE.

• LITERATURA

Trobada internacional de poesia El IV Festival Internacional de Poesia, que tindrà lloc a las Palmas de Gran Canaria del 12 al 16 de desembre, reunirà un centenar de poetes de 21 països, que llegiran les seves obres i debatran entorn a les tendències de la poseia actual. Justo Jorge Padrón poeta i organitzador del festival declarà que aquesta edició està dedicada a la poesia sud-americana. EFE.

• ENTITATS

Obra Cultural Balear Els guardonats amb els premis 31 de Desembre de l'Obra Cultural Balear rebran cadascun d'ells, a més de la tradicional escultura de Pere Pavía, una litografia de Joan Bennàssar. L'obra, que es presentà i signà ahir horabaixa al taller d'Edicions 6a està constituïda per dues planxes de fusta (de 50x60 centímetres cadascuna), sobre les quals s'ha realitzat un gravat en què destaquen els trets culturals de la Mediterrània clàssica. L'acte tingué la presència d'Antoni Mir, president de l'Obra Cultural Balear, l'autor de les litografies Joan Bennàssar i l'impressor Josep Sitjar. Els guardons es lliuraran a set personalitats i entitats de la societat balear que hagin destacat per la seva aportació a la cultura i la llengua el proper dia 15 en el transcurs de la Nit de la Cultura. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris