nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'orquestra Les violons du roi David, de gira per Mallorca el mes de gener

Fundada a Jerusalem, està integrada per prestigiosos músics emigrants de l'antiga URSS

El proper gener, concretament del dia 21 al 27, visitarà les Balears l'Orquestra de Cambra d'Israel, també coneguda com Les violons du roi David. La prestigiosa formació en la seva petita gira mallorquina inclourà algunes de les principals composicions de músics com ara Mozart, Chopin, Britten, Massanet, Sarassate o Bartok, entre d'altres compositors de renom. Els municipis on estan previstes les actuacions són Manacor, Llucmajor, Calvià, Ciutadella i Alcúdia.

El principal solista convidat, que està de gira amb l'orquestra, és el virtuós violinista Emil Israel Chudnovsky, un dels Tres Violinistes que varen ser premiats en el concurs Paganini i d'Angelo (1999), i a més guanyador del primer premi del XI Concurs internacional Curci (Nàpols) i del Young Artist Competition del NFMC. Conjuntament amb ell, també actuarà de solista el pianista Roter kamien.

L'orquestra de cambra Les violons du Roi David va ser fundada a la ciutat de Jerusalem el 1992 per un grup de músics de l'Orquestra simfònica. A hores d'ara està integrada principalment per emigrants de l'antiga Unió Soviètica i el seu repertori va des del barroc a la música contemporània.

A partir del 1997, Les violons du roi David és dirigida per Anita Kamien. Sota la seva direcció, l'orquestra ja ha obtingut grans èxits en les seves gires pel Japó, Austràlia, Taiwan, Anglaterra, Nova Zelanda i pròximament està previst que facin una gira per Mèxic i Sud-amèrica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris