algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

La nostra cuina més selecta deixa bon gust

Cinc cuiners i restaurants mallorquins destaquen a la guia 2001 «Lo mejor de la gastronomía»

«Qui bé menja i bé beu, fa molt bé lo que deu». D'això no n'hi ha cap tipus de dubte. La cultura gastronòmica està conquerint cada dia més adeptes. Els professionals s'esmercen a oferir els productes de primera qualitat i els mallorquins també tenen molt per dir en aquest aspecte. Rafael García Santos acaba de publicar la guia 2001 Lo mejor de la gastronomía, en què es recullen els restaurants i els cuiners més ben valorats d'Espanya.

Des de Mallorca s'inclouen Ca's Puers, de Sóller; Tristán, de Portals Nous; Béns d'Avall, de Sóller; Read's, de Santa Maria; i Koldo Royo, de Palma. Dins l'apartat dedicat als millors productes hi ha l'oli d'oliva verge extra Dauro d'Aubocassa, nascut en una finca de Manacor, i des d'Eivissa, la sobrassada i el ventre farcit Companatge. Productes que se situen en el cim nacional.

Dirigit per Roland Trette, Ca's Puers ha obtingut un 8 de puntuació. Es manté que ha revolucionat la seva cuina cap a conceptes avantguardistes prenent personalitat. Un altre notable per a Gerhard Schwaiger, de Tristán, un restaurant en el qual menjar-hi no només és un luxe sinó una delícia per al paladar. Destaca una immensa cultura en cada una de les seves construccions.

De Benito Vicens, de Béns d'Avall, es comenta les superbes matèries primeres que empra i una alta cuina moderna mediterrània, amb tocs mallorquins. Li dóna un 7'5 quant a qualificació. Un dels restaurants més consolidats en el seu nivell és Read's, dirigit per Marc Fosh, que aconsegueix també un 7'5. I per la seva banda, Koldo Royo continua amb la trajectòria dels darrers anys, amb la seva modernitat temperada i el classicisme evolucionat. La guia li atorga un 7 de puntuació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris